Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Woensdag 26 juni: ANWB streetwise lessen!

woensdag 26 juni komen ervaren instructeurs verkeerslessen geven aan onze kinderen:
ANWB Streetwise is opgebouwd uit vier modules passend bij de leeftijd en ontwikkelfase van basisschoolleerlingen.
Professionele verkeersleerkrachten komen naar de school en geven verkeerstrainingen op maat.
Vanaf 2019 draait Streetwise in een nieuwe actuele setting. Met speciaal ontwikkelde lesmaterialen zoals elektrische rijlesauto ́s, zebrapaden, verkeerslichten en een fietsparcours wordt de praktijk zo veel mogelijk nagebootst. Daarnaast zet het verkeersprogramma stevig in op afleiding in het verkeer (door de smartphone) en het gebruik van de fietshelm.
● Toet toet (groep 1 en 2): Een speelse introductie op gevaarherkenning, herkennen van verkeersgeluiden, veilig fietsen met fietshelm, veilig oversteken, gebruik van de autogordel en een autostoeltje.
● Blik en klik (groep 3 en 4): Het gebruik van de fietshelm. Fietsen van een parcours met de fietshelm. Verdere behandeling van gevaarherkenning, veilig oversteken en het veilig meerijden in de auto.
● Hallo auto (groep 5 en 6): Afleiding in het verkeer maakt stevig deel uit van deze les, evenals bewustwording van elektrisch (stil) verkeer. Kinderen nemen plaats op de bijrijdersstoel van een lesauto en mogen zelf remmen. Ze ervaren hier effect van het dragen van de autogordel bij een noodstop.
● Trapvaardig (groep 7 en 8): Afleiding in het verkeer. Smartphone gebruik. Bewustwording van eigen (gevaarlijk) verkeersgedrag. Een positieve gedragsverandering op gevaarherkenning, fietsvaardigheden en fietsbeheersing.

Media
  • Jpg Banner-Streetwise-Verkeerseducatie-150x150