Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Groep 8

Dit is het laatste jaar voor de kinderen op de Don Bosco school.
Een spannend jaar waarin er een keuze moet worden gemaakt voor een nieuwe middelbare school. Een jaar waarin de kinderen werken aan een leuk afscheid van hun basisschool.

Er wordt hard gewerkt aan verschillende vakken.
Met rekenen gebruiken we de methode “De Wereld in Getallen 5” . Na de gezamenlijke instructie gaan de kinderen zelfstandig aan de slag. De leerkracht kan de kinderen digitaal volgen en zo snel hulp bieden als het nodig is.
Voor de verwerking van de opdrachten beschikt ieder kind over zijn/haar eigen Chromebook.


Er wordt veel aandacht besteed aan het taalonderwijs.
We gebruiken de methode “ Taalactief “ , voor zowel taal, spelling en woordenschat. Ook dit verwerken de kinderen op hun Chromebook, waarbij de leerkracht de resultaten direct kan zien en hulp kan bieden indien nodig.
Voor het begrijpend leesonderwijs maken we gebruik van “ Nieuwsbegrip.” De kinderen maken vragen aan de hand van actuele teksten. Naast het werken op papier, maken ze ook opdrachten online.
Ook hebben we de methode “ Blits” , een methode voor studievaardigheid.Naast de belangrijkste vakken lezen en rekenen wordt er ook veel aandacht besteed aan:
- sociale vaardigheden (methode de Vreedzame school),
- Bewegingsonderwijs (1x per week vakdocent, 1x per week eigen docent) We gaan op 2 verschillende dagen naar de gymzaal.
Het is fijn als de kinderen dan een tas met gymspullen meenemen (broekje, shirt en gymschoenen),
- Muziek (methode 123ZING),
- Wereldoriëntatie (methode Blink geïntegreerd)
- Engels (methode Join in)
- Creatieve vakken.

Voor de instructie en verwerking van de lessen hebben we de beschikking over een groot en nieuw interactief digibord.Een belangrijk onderdeel van groep 8 is ook het zelfstandig werken.
De leerkracht geeft de leerlingen een aantal taken op het gebied van o.a. taal en rekenen, waarmee de kinderen zelf aan de slag gaan. Ze mogen daarbij samenwerken als ze dat willen. Doordat het meerdere taken zijn en een aantal dagen waarop ze eraan werken, leren de kinderen te plannen en het overzien van een hoeveelheid werk.

Wij zijn een “DOE FF GEZOND” school en de kinderen zijn er aan gewend om om 10.15 uur water te drinken uit hun eigen flesje/bidon en vers fruit te eten. Ook tussen de middag toveren de kinderen vaak een heerlijke gezonde lunch uit hun trommel.