Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Groep 6

 

In groep 6 wordt er hard gewerkt aan verschillende vakken.

Voor rekenen gebruiken we de methode De Wereld in Getallen. Na de gezamenlijke instructie gaan de kinderen zelfstandig aan de slag. De leerkracht kan de kinderen digitaal volgen en zo snel hulp bieden als het nodig is. Voor de verwerking van de opdrachten beschikt ieder kind over een eigen Chromebook.

Er wordt veel aandacht besteed aan het taalonderwijs. Hiervoor gebruiken we de methode Taalactief. Dit doen we zowel voor taal als voor spelling en woordenschat. Ook hier verwerken de kinderen de opdrachten op hun Chromebook, waarbij de leerkracht de resultaten direct kan zien en hulp kan bieden als het nodig is.

Voor begrijpend lezen maken we gebruik van Nieuwsbegrip. Bij Nieuwsbegrip maken de kinderen vragen aan de hand van actuele teksten. Naast het werken op papier, maken ze ook opdrachten online.  

Ook hebben we de methode Blits, een methode voor studievaardigheid.

Voor alle instructies hebben we de beschikking over een digibord.

Naast de kernvakken wordt er ook veel aandacht besteed aan:

-       sociale vaardigheden (methode de Vreedzame School)

-       muziek (methode 123ZING)

-       wereldoriëntatie (methode Blink geïntegreerd)

-       Engels (methode Join in)

-       creatieve vakken en

-       bewegingsonderwijs (1x per week vakdocent, 1x per week eigen docent).

We gaan op 2 verschillende dagen naar de gymzaal.
Het is fijn als de kinderen dan een tas met gymspullen meenemen (broekje, shirt en gymschoenen).

Belangrijk in groep 6 is ook het zelfstandig werken. De leerkracht geeft de kinderen een aantal taken op het gebied van o.a. taal en rekenen, waarmee de kinderen zelf aan de slag gaan. Ze mogen daarbij samenwerken als ze dat willen. Doordat het meerdere taken zijn waar op verschillende dagen aan gewerkt wordt, leren de kinderen te plannen.

Wij zijn een “DOE FF GEZOND” school en de kinderen zijn er aan gewend om om 10.15 uur water te drinken uit hun eigen flesje/bidon en vers fruit te eten. Ook tussen de middag toveren de kinderen vaak een heerlijke gezonde lunch uit hun trommel.