Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Groep 2Groep 2 is een kleutergroep met oudste kleuters. We zijn dit jaar met een gezellige groep van 19 kinderen.
 
Juf Sanne is er op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag
Juf Marieke is er op woensdag

Een dag in groep 2 begint twee dagen van de week (ma en wo) met een 'spelinloop': Kinderen komen binnen en mogen samen met hun papa of mama een spelletje aan tafel gaan doen.
We zitten ook vaak in de kring. Dan worden er vaak activiteiten gedaan zoals:
- Voorlezen
- Rekenspelletjes (Er staat om de week een cijfer centraal in de klas)
- Vertellen/Taalspelletjes (Veelal uit methode 'Piramide')
- Luisteren en werken met klanken en letters.
- Spelletjes om sociale vaardigheden te vergroten (ook vanuit de Methode 'De Vreedzame School)
- Liedjes zingen
- Schrijven (aanleren van de schrijfbewegingen)
Vanuit de methode "Piramide" staan er per jaar meerdere thema's centraal, aan de hand waaraan wij onze activiteiten koppelen. Op de thematafel liggen dan spulletjes en boekjes die horen bij het thema en ook op het prikbord kunt u zien over welk thema wij aan het werken zijn. Op woensdag zijn de kinderen van groep 2 verdeeld over de groepen 1, zodat ze beter leen samenwerken en zorg dragen voor een ander.

De motorische ontwikkeling van de kinderen stimuleren we door zeker 2x per week naar de grote gymzaal te gaan en iedere dag buiten te spelen. Natuurlijk leren ze dan ook om samen te spelen met andere kinderen.

Tijdens de 'werkles' doen de kinderen allerlei activiteiten in de klas en spelen ze in de verschillende hoeken. In de ochtend kiest de juf welk 'taakje' het kind gaat doen en in de middag mogen de kinderen zelf kiezen. Op het planbord staan alle activiteiten waaruit ze kunnen kiezen. Bijvoorbeeld: het verfbord, de bouwhoek, de huishoek, puzzelen, boekjes lezen, reken- taal of kleur-vorm spelletjes uit de kast, de tablets of spelen in de huishoek.

En we doen natuurlijk nog veel meer om op te noemen. Het is altijd een gezellige, drukke bedrijvigheid in groep 2! Kom gerust een keertje langs om te kijken of neem een kijkje in ons fotoboek op deze website!