Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Groep 1-2

 

Groep 1-2 is een kleutergroep met zowel kinderen uit groep 1 als groep 2. We zijn dit jaar met een gezellig  groepje van 15 kinderen begonnen, maar er kunnen vanaf de kerstvakantie nog nieuwe groep 1 kinderen bij komen.

In groep 1-2 staan 2 juffen:
Juf Isabelle: Zij werkt op  maandag en dinsdag en woensdag.
Juf Marieke: Zij werkt op  donderdag en vrijdag.

Een dag in groep 1-2 begint vaak (ma,woe,do) met een 'spelinloop': Kinderen komen binnen en mogen samen met hun papa of mama een spelletje aan tafel gaan doen.
We zitten ook vaak in de kring. Dan worden er vaak activiteiten gedaan zoals:
- Voorlezen
- Rekenspelletjes
- Vertellen/Taalspelletjes (Veelal uit methode 'Piramide')
- Spelletjes om sociale vaardigheden te vergroten (ook vanuit de Methode 'De Vreedzame School)
- Liedjes zingen
Vanuit de methode "Piramide" staan er per jaar meerdere thema's centraal, aan de hand waaraan wij onze activiteiten koppelen. Op de thematafel liggen dan spulletjes en boekjes die horen bij het thema en ook op het prikbord  kunt u zien over welk thema wij aan het werken zijn.

De motorische ontwikkeling van de kinderen stimuleren we door zeker 2x per week naar de grote gymzaal te gaan en iedere dag buiten te spelen. Natuurlijk leren ze dan ook om samen te spelen met andere kinderen.

Tijdens de 'werkles' doen de kinderen allerlei activiteiten in de klas en spelen ze in de verschillende hoeken. In de ochtend kiest de juf welk 'taakje' het kind gaat doen en in de middag mogen de kinderen zelf kiezen. Op het planbord staan alle activiteiten waaruit ze kunnen kiezen. Bijvoorbeeld: het verfbord, de bouwhoek, de huishoek, puzzelen,boekjes lezen, reken- taal of kleur-vorm spelletjes uit de kast, de tablets of spelen in de huishoek.

En we doen natuurlijk nog veel meer om op te noemen. Het is altijd een gezellige, drukke bedrijvigheid in groep 1-2! Kom gerust een keertje langs om te kijken.