Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Groep 1

 

Groep 1 is een kleutergroep met jongste kleuters. We zijn dit jaar met een gezellig  groepje van 14 kinderen begonnen, maar we zijn een instroomgroep en er zullen dus nog kinderen bij komen die dit schooljaar 4 jaar worden. 

In groep 1 staan 2 juffen:
Juf Els: Zij werkt op maandag, dinsdag en donderdag
Juf Ravenna: Zij werkt op woensdag en vrijdag

Een dag in groep 1 begint vaak (ma,woe,vrijdag) met een 'spelinloop': Kinderen komen binnen en mogen samen met hun papa of mama een spelletje aan tafel gaan doen.
We zitten ook vaak in de kring. Dan worden er vaak activiteiten gedaan zoals:
- Voorlezen
- Rekenspelletjes
- Vertellen/Taalspelletjes (Veelal uit methode 'Piramide')
- Spelletjes om sociale vaardigheden te vergroten (ook vanuit de Methode 'De Vreedzame School)
- Liedjes zingen
Vanuit de methode "Piramide" staan er per jaar meerdere thema's centraal, aan de hand waaraan wij onze activiteiten koppelen. Op de thematafel liggen dan spulletjes en boekjes die horen bij het thema en ook op het prikbord kunt u zien over welk thema wij aan het werken zijn.

De motorische ontwikkeling van de kinderen stimuleren we door zeker 2x per week naar de grote gymzaal te gaan en iedere dag buiten te spelen. Natuurlijk leren ze dan ook om samen te spelen met andere kinderen.

Tijdens de 'werkles' doen de kinderen allerlei activiteiten in de klas en spelen ze in de verschillende hoeken. In de ochtend kiest de juf welk 'taakje' het kind gaat doen en in de middag mogen de kinderen zelf kiezen. Op het planbord staan alle activiteiten waaruit ze kunnen kiezen. Bijvoorbeeld: het verfbord, de bouwhoek, de huishoek, puzzelen,boekjes lezen, reken- taal of kleur-vorm spelletjes uit de kast, de tablets of spelen in de huishoek.

En we doen natuurlijk nog veel meer om op te noemen. Het is altijd een gezellige, drukke bedrijvigheid in groep 1a! Kom gerust een keertje langs om te kijken of neem een kijkje in ons fotoboek op deze website!