Nieuwsbrief van vrijdag 16 januari 2015

 

Geachte ouders/verzorgers,

 

Nieuws vanuit de groep

Binnenkort verschijnen op onze website de nieuwe kranten met het nieuws vanuit de (basis)groepen.

In de groepen 1 zijn er een aantal nieuwe leerlingen bijgekomen. Welkom op de Don Bosco! Juffrouw Nancy Dekkers en juffrouw Maria zijn nog steeds te vinden in groep 1A. Juf Latifa is inmiddels al wel begonnen op school, maar nog niet in de groepen.

In de groepen 2 komen de kinderen soms juffrouw Aysel tegen. Zij is ziek geweest en werkt nu op school rustig aan haar herstel. Afgelopen week heeft u ook een nieuw gezicht op school kunnen zien en dat is juffrouw Caroline. Zij is een invaller.

In de groepen 3 en 4 gaan onze leerlingen steeds beter lezen. De kinderen hebben er ook veel aan om thuis te oefenen met lezen. Samen lezen kan ook erg gezellig zijn! Wij hebben juf Astrid een tijdje moeten missen, maar ook juf Astrid begint weer rustig aan met haar werkzaamheden.

In de groepen 5 tot en met 8 werken de kinderen met hun eigen rekenplan. Tijdens de taallessen proberen we zoveel mogelijk woorden aan te leren. De belangrijke woorden worden zelfs regelmatig op de muur, op het raam of aan het prikbord gehangen.

 

Familiedag

Komende woensdag, 21 januari, houden wij op school een heuse familiedag. U bent van harte welkom!

Vaders, moeders, opa’s, oma’s, eigenlijk is iedereen van harte welkom van 08.30 uur tot 10.00 uur. Vanaf half 9 wordt u ontvangen en vanaf kwart voor negen kunt u dan een kijkje nemen in de groepen. In de groepen wordt zoveel mogelijk een gewone dag gedraaid. Wel zo handig voor onze leerlingen. U kunt tot 10.00 uur blijven, maar u mag natuurlijk ook al eerder weg. Wij hopen u te zien!

 

Boeken

In de kleutergebouwen hebben we heel veel kinderboeken, die  niet meer gebruikt worden. Deze kunnen we natuurlijk weggooien, maar dat doen we nog niet. Komende woensdag leggen we ze in de kleuterhal van de groepen 1 en ouders die interesse hebben, kunnen  een aantal boeken komen uitkiezen om er thuis mee aan de slag te gaan. Uiteraard gratis en voor niets. En, we hoeven ze niet meer terug.

 

Medezeggenschapraad

Iedere school behoort een medezeggenschap te hebben, waarbij een raad, bestaande uit leerkrachten en ouders, een aantal beleidsstukken bespreekt en daarmee instemt, adviseert of controleert. Een tijd geleden heeft u hier uitgebreid informatie over ontvangen. Overigens is dat ook te vinden in de schoolgids. Onze MR is compleet. Binnenkort zullen de ouders zich voorstellen met een korte tekst in de volgende nieuwsbrief.

 

Ouderraad

Niet alle ouders hebben de ouderbijdrage betaald. Denkt u hier nog aan?

 

Website

Niet alleen voor onze aangepaste groepskranten is het de moeite waard de website te bekijken; er staan ook veel nieuwe foto’s in ons fotoalbum.

 

VVE-thuis – bijeenkomsten

Tijdens de VVE – thuis – bijeenkomsten komen ouders van de kleuters van 13.00 uur – 14.30 uur op school om door juffrouw Latifa op de hoogte gehouden te worden van de thema’s en onderwerpen die er binnen de groepen worden behandeld. U krijgt ook praktische tips voor thuis.

In de volgende nieuwsbrief leest u meer over VVE-thuis, maar nu krijgt u alvast de data voor dit schooljaar. Er is een tweetal bijeenkomsten uitgesteld. Daarvoor zijn nu nieuwe dagen geprikt:

-       05 februari

-       26 maart

-       23 april (nieuw)

-       04 juni

-       02 juli  (nieuw)

 

Hopend u voldoende te hebben geïnformeerd.

 

Vriendelijke groeten, mede namens het team,

 

Serge Bomius

 

Gratis intakegesprek Informatie aanvragen