Nieuwsbrief van donderdag 19 februari 2015,

 

Geachte ouders/verzorgers,

 

Carnaval op de Don Bosco

Vrijdag 13 februari 2015 vierden wij ons Carnaval op school. Spannend, omdat de kinderen verkleed naar school mogen komen en in de middag met z’n allen in de gymzaal gaan feesten. Als sinds een aantal jaren komt Prins Krabberik bij ons op school langs met de Raad van Elf, de Dansmarietjes en natuurlijk zijn prinses en narretje.

Dit jaar hadden we u, als ouder, ook uitgenodigd. Wij willen alle ouders graag bedanken die zijn gekomen en die het feest tot zo’n groot succes hebben gemaakt.

Wij vinden het ook erg fijn dat u mee heeft geholpen om onze feestzaal op te ruimen, zodat het er daarna weer uitzag als een gymzaal. Dit jaar hebben we een Carnavalskleurwedstrijd gehouden. Elke groep had zijn of haar eigen winnaar. Het was een geslaagd feest!

Op onze website kunt u de foto’s bekijken.

 

Protocol ‘Luizen’

Hoofdluis krijgen heeft niets te maken met wel of niet schoon zijn. Het kan iedereen overkomen. Het is niet iets om je voor te hoeven schamen. Helaas wordt dit wel eens verkeerd begrepen. In onze groepen wordt hier regelmatig bij stilgestaan. Luizen zijn overlopers. Ze wandelen van hoofd naar hoofd. Of ze gaan via jassen, kammen of haarborstels op zoek naar bloed om zich te voeden. De hoofdluis zoekt graag een warm plekje op: achter de oren, in de nek of onder een pony bijvoorbeeld. Luizen zijn lastig en ze worden geregeld aangetroffen. Onze school heeft een protocol, waarin te lezen valt hoe de Don Bosco handelt wanneer er luizen worden aangetroffen. De Medezeggenschapsraad heeft hiermee ingestemd. Dit protocol ontvangt u bij de nieuwsbrief. Binnenkort zal het ook op de website te vinden zijn.

 

Sport – Doe FF gezond

De Don Bosco is een ‘Doe FF Gezond’-school. Wij leren de kinderen bewust te bewegen en bewust te eten en krijgen gelukkig veel steun van u, als ouders. Onder andere gezonde pauzehapjes en traktaties en een wandeling naar school, wanneer dit zo uitkomt, zijn daar voorbeelden van. Op school hebben wij verschillende sportieve activiteiten. Uiteraard ons bewegingsonderwijs, met de geplande gymlessen, maar ook schoolsporten, scoren voor gezondheid en sportclinics behoren bij ons aanbod. Overigens, volgende week, in de voorjaarsvakantie, zijn er weer ‘zwemkriebels’. De activiteit Zwemkriebels is speciaal bedoeld voor kinderen uit de groepen 1, 2 en 3 die nog geen zwemles volgen en gezamenlijk met mama of papa kennis willen maken met zwemles. Om aan Zwemkriebels deel te nemen hoeft uw kind dus niet te kunnen zwemmen. Uw kind leert samen met u op een speelse manier het water kennen en zich er prettig in voelen. Deze activiteit wordt u aangeboden in de voorjaarsvakantie, om precies te zijn van 25 februari tot en met 1 maart. De activiteit bestaat uit twee zwemlessen van een uur. Daarna kunt u nog een kwartier vrij zwemmen. De locatie is Sportboulevard Dordrecht. Deelname is gratis.

 

 

 

Even voorstellen: MR-lid Annemarie Vinas Ortega

Mijn naam is Annemarie Vinas Ortega en ik ben 38 jaar oud.
Ik ben moeder van 3 meisjes, waarvan er nog twee met plezier op de Don Bosco zitten. Dat is Angelica in groep 5 en Louise in groep 7. De oudste zit inmiddels op het voortgezet onderwijs.

Als er activiteiten op school zijn, waar hulp bij nodig is, dan help ik graag mee. Dat doe ik graag voor de kinderen. Ik ben ook jaren meegegaan naar het zwembad als er schoolzwemmen was. Ik voel mij, als ouder, daarom erg betrokken bij de school
Daarom lijkt het me interessant om deel uit te maken van de medezeggenschapsraad. Mijn doel is om gezamenlijk tot goede, leuke en leerzame activiteiten te kunnen komen. Samen met de andere leden, wil ik hier mijn uiterste best voor doen.
 
Met vriendelijke groet,

Annemarie Vinas Ortega

Volgende keer stelt een ander lid van onze MR zich voor.

 

Bibliotheek op school

Onze school heeft een volwaardige digitale bibliotheek. Dit gebeurt in samenwerking met Bibliotheek AanZet. Iedere leerling krijgt op school een bibliotheekpasje om boeken te lenen. U ontvangt een envelop met daarin de nodige informatie.

 

Schoolbreed project: Kunst

Na de voorjaarsvakantie starten wij in de groepen met het thema ‘kunst’. Drie weken lang zal er in de groepen aandacht besteed worden aan de verschillende kunstvormen, iedere groep vanuit een ander startpunt. Na de vakantie krijgt u meer te horen. Alvast kan ik u melden dat we op vrijdag 20 maart het thema afsluiten met een kijkmiddag voor de ouders / verzorgers en andere geïnteresseerden. U bent dan van harte welkom van 14.30 uur tot 15.30 uur.

 

Alvast, namens het gehele team een hele fijne voorjaarsvakantie.

 

Wij verwachten alle kinderen weer op maandag 2 maart!

 

Vriendelijke groeten, mede namens het team,

 

Serge Bomius

Gratis intakegesprek Informatie aanvragen