Nieuwsbrief van dinsdag 17 maart 2015,

Geachte ouders/verzorgers,

http://www.knutselpagina.nl/content/kleurplaten_groot/1103.gif

 

                                                                                                                     

 

 

 

UITNODIGING

 

‘Kom de prachtige kunstwerken bekijken

van onze jonge, trotse kunstenaars’

 

Afsluiting en kijkmiddag

KUNST ‘MUSEUM DON BOSCO’

 

Vrijdag 20 maart van 14.30 uur tot 15.30 uur

 

‘U komt toch zeker kijken naar

de kunstwerken van uw kind(eren)?’

 

 

 

 

 

Even voorstellen…

Mijn naam is Diede Broere, schoolmaatschappelijk werker vanuit Flexus Jeugdplein. Vanaf begin maart 2015 ben ik werkzaam op de basisschool Don Bosco. Als uw kind niet lekker in zijn/haar vel zit of problemen heeft op school, kan ik als schoolmaatschappelijk werker misschien iets voor u en uw kind betekenen. Ik zoek samen met u en uw kind naar mogelijkheden om uw kind zich weer prettig te laten voelen, zodat het ook op school beter gaat. De ondersteuning die ik kan bieden is heel divers. Zo kan ik bijvoorbeeld kinderen helpen bij het omgaan met onzekerheid of pesten en bied ik een luisterend oor aan kinderen die te maken hebben met bijvoorbeeld een scheiding of ruzies thuis. Ik kan u adviseren over hoe u kunt omgaan met een probleem van uw kind. Voorop staat de ontwikkeling van uw kind, dat uw kind met plezier naar school gaat en goede resultaten behaalt.

Aanmelden voor het schoolmaatschappelijk werk kan via de leerkracht en/of intern begeleiders van de school of direct bij mijzelf. Ik ben iedere maandagochtend vanaf 08.30 uur aanwezig op de school. U kunt mij op dat moment aanspreken voor een afspraak of u kunt mij bereiken op diedebroere@flexusjeugdplein.nl

 

Rapportgesprekken

Vanaf 23 maart vinden de oudergesprekken voor het tweede rapport plaats. Als u nog geen strookje hebt ingeleverd, wilt u dit dan nog doen?

Bijeenkomst VVE thuis voor de ouders van de groep 1 en 2

Binnenkort is er een bijeenkomst voor de ouders van de groepen 1 en 2. Het thema ‘Lente’ staat centraal. De bijeenkomst is op donderdag 26 maart van 13.00 uur tot 14.30 uur in het lokaal van groep 1A. Naast de uitleg over de activiteiten die u thuis met uw kinderen kunt doen, gaan we zelf ook aan de slag.

 

Sport – Doe FF gezond

De leerlingen van de groepen 3, 4, 5, 6, 7 en 8 krijgen de komende weken speciale atletieklessen aangeboden. Op maandag zijn de groepen 3 en 6 aan de beurt. Zij moeten dan hun gymspullen bij zich hebben. Op woensdag zijn de groepen 4 en 5 aan de beurt, dus dan moeten zij hun gymspullen bij zich hebben. En op vrijdag groepen 7 en 8.

Vinden de leerlingen het leuk om vaker atletiek te komen oefenen en naar de échte atletiekbaan in Dordrecht te gaan!? Dan kan dat! Aanmelden kan bij juf Kim van de Wiel, die de lessen geeft. Zij gaat dan drie weken in de wijk oefenen en daarna drie weken naar de atletiekvereniging A.V. Parthenon. Er is slechts plaats voor 20 deelnemers. Juf Kim rekent er op dat als een leerling zich inschrijft, deze er alle zes keren bij is.

Atletiek in de wijk: Woensdag 8 april, woensdag 15 april en 29 april van 13:00 tot 14:00 uur in de gymzaal van Deetossnel.

Atletiek op de club: Woensdag 13 mei, woensdag 20 mei en woensdag 27 mei van 18:30  tot 19:30 uur bij atletiekvereniging A.V. Parthenon.

Bij vragen of wil je meer info, kijk dan op www.facebook.com/sportpromotoratletiek of  www.dordtsport.nl. Inschrijven? Ga dan naar de link op de Facebookpagina of kijk op www.dordtsport.nl in de sportagenda bij datum 8 april. Druk op de oranje knop ‘ik doe ook mee’ en vul de gegevens in.

 

Schoolreis voor groep 3, 4, 5, 6

Op vrijdag 29 mei gaat groep 3 t/m 6, op schoolreisje. Het is gelukt om een fantastische schoolreis voor de kinderen te organiseren. De kinderen van groep 3 en 4 gaan naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam en de kinderen van groep 5 en 6 naar Drievliet in Den Haag! De kinderen hebben inmiddels een brief meegekregen met verdere informatie.

Heeft u nog vragen over de schoolreis, komt u dan gerust nog even langs. Tevens komt er binnenkort nog een brief met verdere informatie.

 

Pasen

Op vrijdag 27 maart gaan wij een aantal bewoners van verpleeghuis Crabbehoff verrassen met een mooie palmpaasstok. Daarover heeft u een brief meegekregen. Uit iedere groep worden een paar kinderen uitgekozen om de palmpaasstokken onder schooltijd, uiteraard onder begeleiding, te gaan brengen.

Op donderdag 2 april vieren wij Pasen in de groepen. We starten de dag met een Paasontbijt. Op vrijdag 3 april is het Goede Vrijdag en hebben de leerlingen vrij, net als maandag 6 april, wanneer het Tweede Paasdag is.

 

Kleuterplein

Even een herinnering: het kleuter/peuterplein gaat pas open om 14.30 uur. Dat is het moment dat ouders/verzorgers het plein opgaan om de peuters en de kleuters op te halen. Wanneer ouders er al eerder staan, werkt dit erg onrustig. Hopelijk heeft u begrip voor de situatie.

 

Vriendelijke groeten, mede namens het team,

 

Serge Bomius

Gratis intakegesprek Informatie aanvragen