Nieuwsbrief van woensdag 21 april 2015,

 

 

Geachte ouders/verzorgers,

 

Koningsspelen

Aanstaande vrijdag is het zover, dan zijn de Koningsspelen. Het belooft een gezonde dag te worden. We beginnen de dag met het Koningsontbijt. De leerlingen nemen zelf hun bord, beker en bestek mee naar school (graag donderdag al op school aanwezig). Voor het gezonde ontbijt wordt gezorgd. Na het ontbijt openen wij het sport- en spelgedeelte, bij droog weer, op het schoolplein met muziek en dans. Dat zal net na half tien zijn en u kunt uiteraard even komen kijken. Na deze opening starten de sportieve activiteiten. De onder- en middenbouw gaan aan de hand van een strippenkaart in kleine groepjes langs verschillende sporten en spellen. De bovenbouwers krijgen clinics: judo, kickboksen, atletiek, pannavoetbal en korfbal.

 

Afscheid juf Maria

Komende vrijdag is niet alleen de dag van de Koningsspelen, maar ook van het afscheid van juffrouw Maria, die, zoals u weet stopt met werken. Wij besteden hier natuurlijk aandacht aan deze dag. Hoe? Dat houden we nog even geheim… In ieder geval bent u vanaf half 3 (14.30 uur) van harte welkom in het gebouw van de groepen 1 om afscheid te nemen en iets te drinken met haar. Het zou leuk zijn als u een kleurige bloem meebrengt.

 

Communie

Wij feliciteren onze leerlingen, die hun eerste Heilige Communie hebben gedaan. Afgelopen zondag werd de dienst gehouden in ‘De Verrezen Christus’, de katholieke kerk, naast onze school. Uiteraard is er in de klas aandacht besteed aan deze bijzondere gebeurtenis.

 

Sociale media

Onze school heeft een protocol Sociale Media, dat is opgesteld door ons bestuur. Daar staat onder andere iets in over het maken en delen van foto’s. Wij merken (onze leerlingen vertellen dat), dat leerlingen na schooltijd foto’s van elkaar maken. Deze foto’s plaatsen zij vervolgens op de verschillende sociale media, maar zonder toestemming. Dat is niet toegestaan en daar hebben wij het met ze over. Wij hopen natuurlijk, dat u deze lijn thuis doorzet.

 

 

Even voorstellen… Het Sociaal Team Crabbehof

Het Sociaal Team is er voor informatie, advies en ondersteuning. U kunt bij het Sociaal Team terecht met vragen over uw gezin, opvoeden en opgroeien, wonen, werk en inkomen, zorg, gezondheid en vrijetijdsbesteding. Wij denken met u mee en gaan op zoek naar een oplossing die bij u past. Binnen het Sociaal Team werken mensen vanuit verschillende organisaties met elkaar samen. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat er voor ieder gezin één plan en één aanspreekpunt is.

U kunt ons vinden in het winkelcentrum Crabbehof, van Oldenbarneveltplein 84-86. Maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur kunt u bij ons binnen lopen. Ook kunt u telefonisch (078-6170016) of per e-mail (crabbehof@sociaalteamdordrecht.nl) contact met ons opnemen. Woont u in een andere wijk? Dan kunt u terecht bij het Sociaal Team in uw wijk. Iedere wijk in Dordrecht heeft een Sociaal Team.

 

Herinnering

Graag wil ik u eraan herinneren om het rapport van uw kind weer in te leveren op school. Daarnaast zijn er nog altijd ouders, die de schoolreis en de ouderbijdrage nog moeten betalen. Bij vragen of opmerkingen kunt u terecht bij juf Astrid Mijnders.

 

Studiedag 26 mei

Zoals u vast al weet heeft het team op dinsdag 26 mei, de dag na Pinksteren, een studiedag. Op deze dag zijn alle leerlingen dus vrij, waardoor zij een extra lang weekend hebben.

 

Zwemkriebels

Op jonge leeftijd leren zwemmen is heel belangrijk. De activiteit ‘Zwemkriebels’ is bedoeld voor kinderen uit de groepen 1, 2 en 3, die nog geen zwemles volgen. Om mee te kunnen doen hoeft uw kind dus niet te kunnen zwemmen. Deze keer worden ‘de zwemkriebels’ aangeboden in de meivakantie op donderdagmorgen en vrijdagmorgen 7 en 8 mei in het zwembad bij de Sportboulevard.

 

Vakantie

Vanaf maandag 27 april tot en met vrijdag 8 mei hebben onze leerlingen vakantie. Wij verwachten de kinderen weer op 11 mei op school. 14 en 15 mei zijn ze dan weer vrij, vanwege Hemelvaart.

 

 

Vriendelijke groeten, mede namens het team,

 

Serge Bomius

 

 

 

Gratis intakegesprek Informatie aanvragen