Nieuwsbrief van vrijdag 17 februari 2017

CARNAVAL

Op vrijdag 24 februari wordt het op de Don Boscoschool weer een groot feest. We vieren die dag namelijk Carnaval. De kinderen mogen die ochtend al verkleed op school komen en in de middag barst het feest dan om 13.00 uur los in de gymzaal! Onder leiding van jeugdprins Carnaval en zijn gevolg kunnen de kinderen kijken, luisteren, dansen en genieten. Er worden aan het einde van het feest prijzen uitgereikt aan een aantal kinderen die het mooist verkleed zijn, dus maak er wat leuks van! Om 14.00 uur gaan de kinderen weer terug naar hun eigen klas om de dag af te sluiten. Ouders zijn vanaf 13.00 uur ook van harte welkom in de gymzaal, maar kom wel verkleed! 

http://dordtcentraal.nl/actueel/dak-eraf-don-boscoschool/#.WLSDhE_SBLQ.email

SCHOOLREIS

De leerling schoolreis commissie heeft heel wat werk verzet om er voor te zorgen dat de leerlingen van de groepen 3 t/m 6 veel meer betrokken raken bij de keuze van de schoolreis.

Na een stemmingsronde bleek er 1 duidelijke favoriet over: Duinrell in Wassenaar.

De schoolreis wordt gehouden op woensdag 24 mei 2017. De keuze is op de woensdag gevallen, omdat er maar weinig basisscholen zijn die kiezen voor deze dag, zodat het lekker rustig zal zijn. De leerlingen van de groepen 3 t/m 6 zullen tussen 16.30 – 17.00 uur weer terug op school zijn.

Houd er rekening mee dat de sport-muziek-zwemclub van uw kind er van op de hoogte is dat uw kind er éénmalig niet op de woensdagmiddag zal zijn.

OUDERBIJDRAGE

Al veel ouders hebben dit jaar de ouderbijdrage voor hun kind betaald, waarvoor dank!

Omdat de betaling van het ouderraadgeld door sommige ouders soms vergeten wordt, willen wij als ouderraad vragen om de ouderbijdrage voor schooljaar 2016-2017 alsnog te betalen.

€ 25,- voor het oudste kind

€ 15,- voor elk volgend kind uit hetzelfde gezin

U kunt dit geld contant betalen bij de leerkracht of overmaken op:

Oudervereniging Don Bosco

NL 94 INGB 0002438169

Graag bij de overboeking de naam en de groep van uw kind vermelden.

WACHTENDE OUDERS

Al eerder hebben wij de wachtende ouders gevraagd om na schooltijd buiten het grote hek te wachten. Dit, omdat we de kinderen van de groepen 1 en 2 aan het einde van de dag de mogelijkheid willen geven om hun volledige speeltijd te kunnen benutten. Als de kinderen van de groepen 1 en 2 binnen zijn, bent u uiteraard welkom binnen de poort.

Wij vragen hiervoor uw begrip.

SPORTACTIVITEITEN DIE WIJ ONDER UW AANDACHT WILLEN BRENGEN:

Om uw kind in te schrijven voor deze activiteiten, kunt u naar de website van de Sportboulevard gaan.

-VANGNET SCHOOLZWEMMEN

Op donderdag 2 maart van 11:15 - 12:00 uur zal wederom het Vangnet Schoolzwemmen plaatsvinden. Vangnet Schoolzwemmen is speciaal bedoeld voor kinderen uit groep 6, 7 en 8 die nog geen zwemdiploma hebben.
Inschrijven kan hier!

-ZWEMKRIEBELS

Op 2 en 3 maart zal wederom Zwemkriebels plaatsvinden. Zwemkriebels is speciaal bedoeld voor kinderen uit groep 1, 2 en 3 die nog geen zwemles volgen.
Ouders moeten zelf hun kind inschrijven!
 

-GIATHLON

Zondag 19 februari vindt in Sportboulevard Dordrecht de 2e editie van de Giathlon plaats. Kids kunnen meedoen aan een speciale variant: Iron Kids. Kinderen kunnen zich hier inschrijven.


-IJSSPORT CLINICS
Elke derde zondag van de maand worden er GRATIS clinics gegeven door de ijssportverenigingen in Sportboulevard Dordrecht. De eerstvolgende clinics zijn op zondag 19 februari, klik hier!

Mocht u nog vragen hebben over bovenstaande activiteiten van de Sportboulevard, neem dan gerust een kijkje op hun website.

WERKZAAMHEDEN IN CRABBEHOF

Al enige tijd worden er werkzaamheden uitgevoerd door HVC in de wijk Crabbehof. Met het halen en brengen van uw kind(eren) zal u daar hinder van ondervinden. We kunnen hier echter niets aan doen. De verwachting is, dat de overlast nog zeker tot halverwege april zal duren.

PALMPASEN

Het lijkt nog ver weg, maar over een aantal weken zal een groep leerlingen van de Don Bosco school in een bonte stoet richting verpleeghuis Crabbehoff lopen om daar Palmpaasstokken aan de cliënten te overhandigen.

U krijgt daar na de voorjaarsvakantie meer informatie over.

BELANGRIJKE DATA:

Vrijdag 24 februari:                                         Carnavalsmiddag voor alle groepen

Zaterdag 25 februari t/m zondag 5 maart:        Voorjaarsvakantie

Maandag 13 t/m vrijdag 17 maart:                   Rapportgesprekken groep 3 t/m 8

Dinsdag 14 maart:                                           De schoolfotograaf komt naar de Don Boscoschool

Donderdag 6 april:                                          Verkeersexamen groep 7

18, 19 en 20 april:                                           Cito eindtoets groep 8

Vrijdag 7 april:                                                Palmpasen, de leerlingen hebben gewoon les

Vrijdag 14 april en maandag 17 april:             Goede Vrijdag en Pasen, de leerlingen zijn vrij

Gratis intakegesprek Informatie aanvragen