Groep 1b

Groep 1b krant

nummer 3 Een krant gemaakt voor en door kinderen jaargang 2014-2015

Carnaval!

Het is al weer even geleden, maar deze foto's willen we u niet onthouden. Vrijdag 13 februari mochten we verkleed naar school komen.En dat alleen al is een feest. Zagen we er niet mooi uit? ' s Middags mochten we in de gymzaal dansen en hossen en kwam prins Krabbejanus uit Dordrecht met zijn gevolg ook nog langs.

 

 

 

 

 

Gym van meester Nick :

Wij gingen altijd al graag naar de gymzaal, maar op dinsdag is het nu nog leuker! Dan is meester Nick er (van Sportbedrijf Dordrecht) en leren we nog beter hoe we aan de ringen moeten zwaaien of bv een koprol moeten maken. Meester Nick vindt dat wij al hele knappe kinderen zijn!

 

  

 
 
KBS Don Bosco - Nolensweg 2 - 3317 LE - Dordrecht


 

Schoolbreed project: KUNST

Ná de voorjaarsvakantie hebben we weer me de hele school aan het jaarlijkse project gewerkt. dit jaar was het thema KUNST. Iedere groep kreeg een kunstenaar toebedeeld. Onze schilder was Piet Mondriaan. De kunstenaar die vooral werkte met de kleuren rood,geel en blauw en strakke zwarte lijnen:

Mondriaankunst gemaakt met de logiblocs.

 

         of op een kralenplank..                                         Mondriaan op het grote schildersdoek

Toneelles in de gymzaal en accordeonmuziek: ook kunst!

 

 

En er kwam een echte kunstenaar op bezoek bij ons in de klas!:

Hij nam eigen werk mee en liet zien welke materialen hij alemaal nodig had om te schilderen. We konden ook vragen stellen, bv. of hij ook Angry birds kon schilderen ;-)

 

                                 

 

 

 

 

 

 

 

KBS Don Bosco - Nolensweg 2 - 3317 LE - Dordrecht

 

Gratis intakegesprek Informatie aanvragen