Groep 1b

Groep 1b krant

nummer 3 Een krant gemaakt voor en door kinderen jaargang 2013-2014

Verkleden in de huishoek

 

   In de maand februari zijn we weer met een nieuw thema gestart: Kleding!. Natuurlijk bekijken en bespreken we de kleding die we aan hebben en leren we welke kleding in welk seizoen gedragen wordt. Het leukste is natuurlijk de huishoek! : Dat is nu een soort kledingwinkel; je kunt er kleding kopen, schoenen passen, maar vooral jezelf verkleden in allerlei kostuums. We hebben grote lol!!  

 

 

 

              

 

 

Er is ook veel geknutseld: We hebben huisjes gemaakt van lege melkpakken. En ons eigen huis nagemaakt op het platte vlak.

We weten nu ook op welk huisnummer we wonen.

 

Kijk,  zo wonen wij:

Tijdens het thema “wonen” is er heel veel gebouwd in de klas. We mochten ook met de grote blokken een echt huis bouwen en er daarna lekker in spelen! Ook hebben we via streetview op de computer kunnen zien waar iedereen woont. Dat was leuk en herkenbaar voor alle kinderen.

 
 
KBS Don Bosco - Nolensweg 2 - 3317 LE - Dordrecht


Even nog een terugblik op ons kerstfeest…:

Het is wel al weer even geleden, maar de foto’s konden net niet meer op de vorige groepskrant. Deze foto’s wilden we u toch nog erg graag laten zien, want wat was het gezellig met alle kinderen!! En wat hadden de kinderen lekkere dingen meegebracht. Hartelijk dank nog voor het maken van al die lekkere hapjes

 

         

 

 

KBS Don Bosco - Nolensweg 2 - 3317 LE - Dordrecht

 

Gratis intakegesprek Informatie aanvragen